'Cause I feel like such an insomniac (Please take me away from here)

http://cdn.buzznet.com/assets/users16/beatrixkiddo79/default/owl-city-fireflies--large-msg-126018051475.jpg

 

Och så fortsätter allt att rulla. Letar lokal för föreningen (drakontia.se) och knåpar ihop lajvkläder. Funderar på framtida karaktärer och folkhögskolor och söker tillfälliga praktikarbeten.

Igår var jag på Universitetet för att bli undersökt angående mina sömnproblem. Och med de klichéartade tre timmarna sömn i bagaget så tror jag att jag förstår varför han smålog varje gång som jag började gäspa. Men det var inte så mycket mer spännande än att jag fick fylla i lite blanketter och därefter förklara mina svar. Vi kom in på drömmar och vad som gör att de återupprepas för mig, vi diskuterade möjligheten att jag hade potentiella drag att vara paranoid och vi kom snart, efter en lång reva, tillbaka till att jag inte sov och att ingen riktigt kunde få det att bli bättre. Inte ens jag själv, fick jag snällt förklara, då jag kunde dra ner mitt sömnbehov till ett par-tre timmar om natten för att ändå inte kunna somna nästa natt igen.

Jag fick en bok och två lotter. Tyvärr vann jag ingenting, men jag tyckte att det var en väldigt rolig tanke.

"Ok, du kan inte sova, men då får du chansen att vinna en miljon!"

 

Sweethearts.

 

När jag steg ut från Universitetet så fick jag ett samtal av Elenor som skickade mig vidare till en arbetsgivare. Ungefär trettiosju sekunder senare hade jag fått mig ett sommarjobb i Västkusten och därför har det blivit fastlagt att jag drar dit över sommaren. Behöver få leka lite Ronja Rövardotter och dricka billig alkohol på en klipphäll, tror jag.

 

Nå, det var väl i alla fall en statusuppdatering från min sida.

Tillsammans med lite fina bilder.

 

http://intranet.scgs.qld.edu.au/community/studentnews/wp-content/uploads/2009/11/owl_city_fireflies.jpg

http://artblart.files.wordpress.com/2009/03/fireflies-on-the-water-2000.jpg

http://www.jaustinryan.com/catalog/images/fireflies-midnight.jpg


You're letting the Sadness of the Swamp get to you


http://www.recordados80.com.ar/wp-content/uploads/2009/02/1427_ab.jpg


När jag växte upp hade jag två katter, en vattensalamander, en groda, två krabbor, en hamster och därefter ett marsvin. Min syster hade tamråttor, en st Bernard-hund som fick tio valpar som alla överlevde och jag fick ibland rida och gosa med hästar.

Vi kanske inte hade speciellt mycket djur i min familj, men bannemig om vi inte hade Nog för att jag skulle vara omgiven av dem konstant. Jag har alltid beskrivit mig själv som en kattmänniska som älskar hundar, för även om hundar är fantastiska så tror jag inte att jag någonsin skulle palla att faktiskt ha någon. Det där med disciplin, att gå ut med dem i ur och skur och allt annat roligt som hör till är helt enkelt inte min kopp med te. Men jag älskar dem fortfarande.

Sen har vi hästar. Hästar är för mig någonting jag starkt förknippar med min barndom och på så vis också som någonting lite halvmagiskt och oskuldsfullt sagolikt. Jag träffade inte hästar Så ofta som barn och därför blev det någonting min syster kunde göra för mig på min födelsedag och liknande - ta med mig ut så jag fick rida. Det var helt enkelt det bästa jag visste och än idag så blir jag alldeles lugn i hjärtat av att komma i närheten utav en hästhaga - till trots att jag antagligen inte skulle klara av att ta hand om en sån heller.

Poängen är i vilket fall att jag älskar djur, för de gör mig avslappnad och på något vis fridfull. Någonting man behöver i en stressad, galen värld. Försök inte att säga emot.

Men så hade jag och Elenor den diskussionen häromdagen. Att det egentligen är konstigt att människor betryggar sina hem med små pälsbollar. Vi ansåg dock båda att det är hela flockdjursprincipen som börjar spöka och att det alltid är trevligt att gosa.

"Men andra djur då? Fiskar och så?"
"Ja, men de är väl mer estetiska att titta på. Och kanske fascinerande."
"Ah.. Som en vandrande pinne?"
"Jag antar det."

Men inte ens där gick poängen helt fram. Jag förstår att man kan ha fiskar som prydnad, för många jag känner verkar bry sig föga om att deras fisk har dött.

Som tidigare dock nämnt så hade jag som barn en vattensalamander och en groda. De lever än, trots att de båda två är över 30 år gamla. Och när jag kom på dem så kom jag att tänka på det första jag sa när min mamma berättade att de hade fått en rumskompis, en mal som numera heter Hedda.

"... Han sa att den skulle vara tio centimeter, men hon är fanimig säkert över trettiofem!"
"... Om den fisken ens börjar nibbla på Sune (grodan) eller Bertil (salamandern) så sliter jag upp den ur akvariumet och slår henne i väggen."
"Hon är en mal. De suger på rutan."
"Oh."

I vilket fall så menade jag varje ord jag sa. Ifall de två stackars snubbarna gick och dog så skulle jag fortfarande bli jätteledsen. Och det till trots att jag faktiskt aldrig har Kelat med dem och trots att, så vitt jag vet, så har de ingen personlighet. Och jag tror ärligt talat att de skiter totalt i vem jag är (Förutom Bertil, för han tittar på mig genom glaset och blinkar lite förföriskt).

Så vad är det som gör det?
Varför älskar man sitt husdjur?
Jag har ingen aning.
Men nyss hoppade Ting, Elenors ena katt, upp i soffan
Och la sig tillrätta mot mina fötter
Och jag är glad att hon är här
Som för att trösta mig
När jag tittar på den sorgligaste scenen i hela världen.



http://www.youtube.com/watch?v=y688upqmRXo

RSS 2.0